maanantai 4. kesäkuuta 2012

Teatteria, teatteria

ESAD-koulumme opetus sijoittuu välille klo 09-15. Sitten on tunnin tauko ja klo 16-21 kaikki opetustilat ovat treenikäytössä. Koska tekemistä on paljon, käytännössä kaikki neljän vuosikurssin opiskelijat varailevat illasta itselleen tiloja treeneihin. Kullakin koulun opiskelijalla on rajaton oikeus varata tiloja illalla, mutta aina vain  1,5 tunniksi kerrallaan. Esimerkiksi meidän Rosen-työryhmämme on kuitenkin tehnyt siten, että yksi varaa  ensin puolitoista tuntia ja toinen perään toisen puolitoista tuntia, samasta tilasta. Silloin on jo kolmen tunnin harjoitusaika kasassa.

Valmistuvan vuosikurssin näytelmän tuotti sevillalainen teatteri Embudo Club Teatro, kevätkauden 2012 tuotantoja. Kaikki näyttelijät olivat valmistuvan vuosikurssin opiskelijoita.
Riippuen vähän ajankohdasta, saattavat tilat olla myös ihan kortilla. Luokkatiloja on varmaankin kolmisenkymmentä, mutta koska esityksiäkin on paljon, aina ei vapaata tilaa löydy. Tanssisaili on käytännössä aina varattu, sillä monen täytyy harjoitella peiliseinän edessä suoriutuakseen tulossa olevista tanssikokeista.



Koulussa on kaksi teatterisalia, joissa on esitystekniikka. Lisäksi vuosisatoja vanha historiallinen koulurakennus tarjoaa monenlaisia tiloja esim. tilalähtöisen teatterin tekoon. Symmetrinen sisäpiha on myös oiva paikka esitykselle.  Koulun tilojakin suositumpaa on kuitenkin viedä esitys jonnekin Sevillan runsaslukusista teattereista. Kun täällä ei laitosteattereita ole, teatteritilat ovat erittäin mahdollisia käyttää myös opiskelijaesityksissä. Tilat ovat itsenäisiä ja tarjoavat vain tukipalvelut. Niissä ollaan totuttu vierailijoihin, sillä niillä ne elävät.

Meidän opiskelijaryhmän Shakespeare-tulkinnoista kasattiin naapurioppilaitoksen musiikkiopiskelijoiden kanssa Santa Valentinon illan esityskimara "Sointuja ja sanoja rakkaudesta".







Koulumme opiskelijat ovatkin kiitettävissä määrin tuottaneet esityksiä julkiseen esitykseen. Pääsääntö on, että ensimmäisenä vuonna opitaan tekniikoita (tanssi, kehollinen ilmaisu, näyttelijäntyä, laulu), joten esityksiä tehdään vasta toisella, mutta etenkin kolmannella ja neljännellä vuosikurssilla. Poikkeuksen tekee nyt kesällä valmistuva näytelmä, joka on ensimmäisen vuosikurssin tuotanto. Sen harjoitukset ovat alkaneet viime viikosta lähtien ja sitä tehdään nyt vielä pari-kolme viikkoa kokopäiväisesti. En enää osallistu siihen, sillä en olisi näytösten aikaan enää käytettävissä (=Sevillassa).

Menneen lukuvuoden tuotannoista olen nähnyt aika monta kipaletta. Niistäkin, joihin en tullut menneeksi, on tallentunut ainakin puffijulisteesta kuva. Tällä sivulla muutama.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti