Sevillastahan se lähti, se Amerikan löytänyt Kristoffer Kolumbuksen laivasaattue. Ja Sevillasta tuli vuosisadoiksi Euroopan keskuskaupunki eteläisen Amerikan kaupankäyntiin, kulttuuriyhteyksiin jne:
Sevillan kukoistus nousi huippuunsa Uuden maailman löytymisen myötä, kun sinne sijoitettiin kauppakamari, jolla oli yksinoikeus kauppaan Amerikkoihin. Kaupunki kasvoi tuolloin 150 000 asukkaallaan Euroopan kolmanneksi suurimmaksi. Sevillan Katedraaliin on sijoitettu Kolumbuksen jäänteet.
Latinalainen Amerikka on edelleen läsnä - siitä sain eilen kaksi muistutusta:
Ensin ystävällinen tarjoilija kiikutti pöytääni tilaamaani cervezaa ja tapasta, mutta pöytäni äärelle päästyään ne unohtuivat ja mies hihkaisi, että "Tuo on minun maastani!". Minä kysyin, että mikä on sinun maastasi. "Tuo", tarjoilja vastasi ja osoitti pöydälle nostamaani kirjaa. - Ei, se on minun maastani Suomesta. Se on espanjan oppikirja. "Ei, ei, mutta tuo kuva!" Ja tosiaan, oppikirjan kansikuva on kuin onkin Argentiinasta.
On Sevillassa jokunen venezuelalainenkin, sillä laskua maksaessani toinen tarjoilija palauttani antamastani rahasta yhden euron kolikon ja sanoi, että se ei ole euro vaan bolivar, Venezuelan rahaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti