tiistai 10. tammikuuta 2012

ESADS:n uudet nettisivut

Kouluni on uusinut sivunsa ja sieltä voi tutkia lisää tarjontaa. Mutta siis kaksi koulutusohjelmaa on tarjolla: käymäni Interpretacion tai Escenografia. Alla ensin mainitun oppiaineista:
NUEVO PLAN DE ESTUDIOS ESPECIALIDAD DE INTERPRETACIÓN, (PLAN BOLONIA) SEGÚN BORRADOR PROYECTO DE DECRETO POR EL QUE SE REGULA EL CONTENIDO DE LAS ENSEÑANZAS ARTÍSTICAS SUPERIORES DE GRADO EN ARTE DRAMÁTICO EN ANDALUCÍA.
Eli uusi opetussuunnitelma Interpretacioinin koulutusohjelmassa alla. Minä jätin pois 1 vuodelta (Curso Primero) oppiaineet Interpretacion (ei mahtunut lukkariini/ minä en mahtunut ryhmään) ja Literatura Dramatica (kielihaaste). Ihan kaikkia kursseja ei ehkä vaihto-opiskelijan kannatakaan ahalia, sillä kieilikurssillekin ja kaikelle muulle uudelle ja ihmeelliselle on syytä jättää energiaa. Myös kielen ja kulttuurin oppimiseen on syyytä jättää paukkuja.

plan interpretación
Durante el curso 2010-2011 se ha puesto en marcha el plan de estudios Bolonia, que irá sustituyendo al antiguo plan LOGSE hasta su desaparición. (Real Decreto 754/92, de 26 de junio, publicado en el BOE nº 178 de 25 de julio de 1992). Eli Bolognian sopimukseen nojaten  AHOT toimii myös täällä, kuten EU-maissa korkeakoulu-uudistuksen jälkeen muutama vuosi sitten kaikkialla.

Alla vanhan OPS:n mukaan etenevät lukuvuoden 2011-12 luokat 3 ja 4:
plan antigüo interpretación
Koulun ansiokasta historiaa pääsee lukemaan espanjaksi koulun uusilta sivuilta http://www.esadsevilla.com/escuela.html
ja kehno käännös tekstistä Googlen avulla suomeksi on luettavissa tästä:
http://translate.google.es/translate?sl=es&tl=fi&js=n&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.esadsevilla.com%2Fescuela.html

Koulun sivuilta löytyy myös valokuvia opiskelun lomasta ja muutama lyhytvideokin.
Koulun sivulta on linkit osaan muista Espanjassa toimivista esittävän taiteen ESAD-kouluista:

Las otras ESAD


ESAD Valencia ESAD Córdoba

ESAD Málaga ESAD Murcia

ESAD Asturias ESAD Baleares

ESAD Canarias ESAD Castilla y León

ESAD Barcelona Real Escuela Superior de Arte Dramático

ESAD Galicia Escenografía Galicia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti