torstai 12. tammikuuta 2012

Tuijan ajatuksia!

Opiskelutoverini Tuija oli myös käynyt Tuomaksen (ja faijan?) kanssa katsomassa Hymyilevät kädet. Koska kurssitoverimme Tuija on taustaltaan kuvataiteilija, pyysin Tuijaa kirjoittamaan rivin tai pari tuosta kuvataiteen, tanssin ja musiikin yhteisteoksesta:


Hymyilevistä käsistä:

Rafael Wardin maalaukset ovat teoksia itsessään. Ne eivät tarvitse muuta ympärille, ei tarinankerrontaa, ei sanoja, tanssia, toimintaa. Se, että toimivatko ne mukana tässä monitaiteellisessa teoksessa "Hymyilevät kädet", voisin kuvitella, että toisella tapaa käytettynä ehkä voisivat. Pari maalausta, jotka olivat enemmän keskeneräisiä (toinen, jossa sinisiä pintoja, toinen pienillä viivoilla kudottu ihminen vaalealla taustalla), voisivat käydä keskustelua elävien ihmisten ja tanssin kanssa paremmin, jos niitä esimerkiksi liikuteltaisiin, olisivat mukana tanssimassa. Toisena vaihtoehtona näkisin (ja jota olin myös odottanut), että Wardi olisi maalannut livenä esityksen aikana. Salaa olin odottanut, että maalaamisesta olisi tullut tanssia ja maalaukset olisivat olleet "todisteita" koreografiasta.

Tuija


Hymyilevät kädet
(Kuvan copyright: http://hymyilevatkadet.blogspot.com/)
Kiitos Tuijalle noista riveistä! Kurssitoveristomme on osaavaa ja monipuolista joukkoa. Tuija on opiskellut Pekka Halosen Akatemiassa 1998-2001. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä, ryhmänäyttelyitä ja yhteisnäyttelyitä. Työkokemusta myös kuvataideopettajana lasten- ja nuorten kuvataidekoulu Tatavuussa, Espoossa. Tuija on myös tehnyt kirjojen kansien suunnittelua.

3 kommenttia:

  1. Hei Mikko!
    Keudan keittiön naiset pyysivät minua lähettämään sinulle kiitokset kortista, hyvää jatkoa ja toivovat kuulevansa sinusta jatkossakin.Hirmu paljon terkkuja sinulle sieltä.

    Eila Kojima
    Keudassa keikkailija
    SRK-opistossa ei enää keikkaileva

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Ja keittiön naisille terveiset takaisin!:D

    Keittiön naisten kanssa on käyty eräskin teatteriesitys katsomassa, ovat teatteritaiteen asiantuntijoita! Ja ruokaakin osaavat laittaa.

    Mikko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa Mikko. Otan viestistäsi printin keittiön naisille. Itsenäisesti en osaa, mutta oivakas poikani auttaa. Ruoka on edelleen niin syötävää.

      Eila

      Poista