tiistai 11. lokakuuta 2011

Mikko por favor!

Tiistai alkoi taas pirteästi tanssitunneilla. Huomasin jo illalla miettiväni, kuinka raskaasti tässä uskaltaa syödä kun on aamulla Danza. Kaikkea minäkin olen ehtinyt elämäni aikana opiskelemaan, mutta tämä se menee ihan kärkeen:)! Aivan loistava oppiaine - tanssi! Ihan putkeen eivät koreaografiat menneet, olen kuitenkin "hitusen" vieraalla alueella. Tosin kokenut ja taitava ope kyllä tarkoin selitti, että mekin aloitamme siitä, mistä tanssikin alkaa: terveellisen ryhdin, turvallisten liikkeiden, lihaskunnon ja lihasten oikeasta käytöstä..jne.. Hauskoja, iloisia lämppäreitä. Mukavaa yhdessäoloa, naurua ja liikettä.

Kun parituntisen lopulla päästiin sitten jo vähän musiikin tahdissa kokeilemaan yksinkertaista koreografiaa "Tavivowi":n  (David Bowie) biisin tahdissa, sekosin askeleissani toistuvasti. "Mikko, POR FAVOR, ota mallia Jose Maríasta!" Ei auttanut, sillä Jose María edessäni otti mallia Franciscosta, joka seurasi Carmenia, jolla olikin ihan eri käsitys askeleista, 6/6 kun piti olla 8/8. 

Menu del Dia koulun jälkeen Alameda de Hércules´n terassilla
Mielekäs lukkari hakee vielä vähän muotoaan. Olen kaikessa hiljaisuudessa tutkinut tarkoin  kaiken opetustarjonnan aikataulut, sillä tässä koulussa mennäänkin koko lukuvuosi samalla lukkarilla. Se tuo nyt hiukan haasteita siihen, mitä olimme suunnitelleet opinnoikseni, sillä ihan sellaisenaan ne eivät nyt toteudukaan. Espanjan kurssille en syyslukakaudeksi päässyt, joten sen aika on sitten kevätkaudella. Muuten pitäisi nyt pikaisesti saada lukkari lukkoon sellaisilla kursseilla, jotka kantavat kevään yli kesään asti. Yhtä kurssivaihdosta olen kaavaillut ja aion loppuviikolla ehdottaa sitä koululle.

Tecnica Vocal tuntuu ihan kiintoisalta aineelta ja äänenkäytöllisiin treeneihin on päässyt hyvin mukaan heikommallakin espanjantaidolla. Teoriaosuudesta tänään putosin täydellisesti kärryiltä, luento oli liian vaikea. Onneksi opiskelutoverini Carmen ystävällisesti lupasi antaa muistiinpanoistaan kopiot.  
Ensituntuma koulun opettajista on, että ovat tasokkaita, taitavia ja kokeneita. On ikää ja kokemusta. (Kyllä, kuulun siihen ihmisryhmään, joka mielummin laittaisi lapsensa 50- kuin 25-vuotiaan open luokalle). Koulukulttuuri on kovin erilainen, mutta ehkäpä siitä tarkemmin toiste. Opettajat ovat äärimmäisen ystävällisiä ja miellyttäviä, mutta jossain kirjoittamattomana seisoo, että kun opettaja puhuu, opiskelijat ovat hiljaa. Hiljenevät heti. Opettajilta tulee myös palautetta nopeasti ja henkilökohtaisesti. Minä muiden mukana sain viime viikolla ystävällisen kehotuksen varustautua jatkossa toisenlaisilla verkkareilla. Fyysisen teatterin henkeen kuuluvasti treeniasun tulee olla musta ja mieluummin ihonmyötäinen kuin väljä. Hovihankkijani El Corte Ingles siis sai myydä lauantaina uudet verkkarit. Muutenhan vaatekertani olikin musta:p! 

Huominen onkin vapaapäivä, sillä huomenna 12.10. vietetään kansallista vapaapäivää, koska on La Fiesta Nacional de España, entiseltä nimeltään Día de la Hispanidad, jota jenkeissä vietettäneen Kolumbuksen päivänä? Amerikan löytämisen päivä siis, koko hispanialaisen maailman juhlapäivä. Taidan käyttää vapaapäivän lepäillen ja espanjan kielioppia kertaillen.
Plaza Nuevalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti