keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Muutos muutokseen

"Kaikki pitää paikkansa - paitsi ei mikään."
Vastaanottavan oppilaitoksen mukaan Erasmus-opiskelijoilla on oikeus osallistua Sevillan yliopiston espanjan kielikursseille, mutta yliopistossa ei oltu ihan varmoja asiasta. Kehotettiin kuitenkin ilmoittautumaan ja tulemaan tasokokeeseen. Erillisella meilillä sitten tuli ilmoitus että ilmoittautumisiaka päättyy 30.9. - viime viikolla siis!  Noh, kielikursseja menee ja tulee. Ensi kerralla sitten.

Sekin konkretisoitui, että Suomesta käsin kaavaillut kurssit eivät nyt ihan noin vaan onnistukaan, vaan on syytä mennä niihin mukaan, joihin mahtuu. Tänään yksi kurssi, jolle olin saanut paikan, osoittautuikin täydeksi. Lisäksi osa kaavailemistani kursseista taitaa olla keskenään samaan aikaan, joten helpointa lie mennä niihin joissa on tilaa ja jotka sopivat aikatauluun. Ryhmä, jonka kanssa maanantaina aloitin, vaihtui eilen toiseksi. Lisää vaihdoksi saattaa olla luvassa, joten varminta on epävarmuus? Eletään siis päivä kerrallaan ja otetaan tästä hetkestä ilo irti! Aamulla seurasin espanjankielistä luentoa teatterihistoriasta ja aina niissä kohdin kun olin saamassa langanpäästä kiinni, sekoitti espanjalaisten tapa ääntää Tsehovit, Meyerholdit ja varsinkin englanninkieliset nimet. Ope on kyllä loistava, kaikkien tunteman teatteritaiteen tohtori T.Kallisen veroinen luennoitsija!

Koulun sisäpihaa. Upea, neliön muotoinen rakennus.

Asioiden hoitaminen on välillä vähän kankeata. Joka opettajalle täytetään erikseen ilmoittautumislomake, josta voi ottaa kopion, jos samalla kurssilla on useampi ope. Kopiokone tosin on rikki, mutta kanslian kopiokonetta voi käyttää - tosin vain kunkin opetusryhmän vastaavaksi nimetty opiskelija, jolta voi tilata jollain lomakkeella sitten kopioita...tosin vain sellaisia, jotka kuuluvat kaikille ja ja...ratkaisin asian siten suomalaisittain, että kävin ostamassa kotiin 39e monitoimimasiinan, joka kopioi ja tulostaa. Saattaapi olla, että tarvitsen vielä erään muunkin kopion jonkun kanssaopiskelijan muistiinpanoista - luentomuistiinpanojen tekeminen espanjaksi ei oikein vielä suju.

Lukuvuodesta sain sen verran uutta tietoa, että kesäkuun 15. pvään asti on sama lukkari voimassa. Opetus päättyy silloin ja näemmä 15.6. jälkeen talo alkaa vetäytyä kesälomille...kokeita ym. ehkä vielä on jonkun verran...mutta tämä on huomioitava sikäli kun suomalainen opiskeluryhmäni kaavailee opintomatkaa Sevillaan...olisiko sen mahdollista ollakin jo vaikkapa juhannusviikolla?

Niin ja baletista & miekkailusta! Kumpaakaan ei ole ohjelmassani, mutta tiistaiaamun aloitti tanssitunnit! Ihastelin espanjalaisten liikekieltä. Osaavat, perhanat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti