lauantai 22. lokakuuta 2011

Parturin tuolissa

Lähiparturini, jonka "horariosta" julkaisin aiemmin kuvankin, sai minusta eilen asiakkaan. Vaikka parturikäynteihin paljon lataankin, tällä kertaa istuin älykkään näköisesti hiljaa. Kovin älykäitä keskusteluja takeltelevalla espanjallani ei käydä. Mutta parturilla oli osaava ote, taisi aistia pienen jännitykseni siinä vaiheessa kun tuli aika viimeistellä sillä perhosveitsellä, vai mikä onkaan. Maksu oli 11,50e.

Lähiparturissa tunnelma oli kuin jostain vanhasta elokuvasta, kuluneine parturituoleineen, veitsineen, kalkkeineen ja muineen. Viereisellä tuolilla istui vanhempi mies, joka keskusteli koko ajan vilkkaasti parturinsa kanssa - paitsi sen piinaavan minuutin tai kaksi, jolloin minä selvitin miten toivon tukkani leikattavan. Iski suorituspaine kun espanjaani oikein jäätiin uteliaina kuuntelemaan. 

Kesken kaiken sisään asteli isä koulupukuisen poikansa kanssa, rikkomaan viisikymppistä kun naapuriliikkeessä, hedelmäkaupassa, ei kuulemma ole vaihtorahaa. Ajanvaraussysteemiä parturissa tuskin oli, sisään vaan ja odottamaan.  Lopuksi asiaankuuluva macho myskintuoksu kuontaloon ja matka jatkui.


Michelangelo. Enkeli. Danten Jumalainen näytelmä.
Ylläoleva kuva löytyi netistä. Hain sen tuohon siksi, että se kuvastaa nyt montaa mielessä olevaa ajankohtaista asiaa. Esimmäinen niistä on enkeli. Jos julkesin epäillä koko sielun olemassaoloa, tällä viikolla tulin ykskaks ajatelleeksi, että Dal on enkeli! Täytyy olla! Jos olenkin tähän saakka epäillyt enkelien olemassaoloa, näyttäisi siltä, että ne ovat noin 182 cm pitkiä, kotoisin Marbellasta ja eivät puhua englantia. Mutta aina kun tarvitset apua, ne ovat siinä jossain lähettyvillä ja ennen kuin ehdit mitään sanoakaan, niillä on kainalossaan leivänpaahdin, sikäli kun nyt mielesi teki leipää paahtaa.

Eilen Dal tuli kouluun ja kaivoi repustaan, minut nähdessään, internetin. Tai siis WIFI-modeemin, jonka pohjassa on salasana. Verkkoa riittää Sevillan kaupunkialueella hyvin. "Kun kysyit siitä internetistä", enkeli sanoi ja jatkoi "niin tämä on joutilas, koska meidän solussa onkin laajakaista". Espanjalaiseen tapaan liittymä oli myyty vuodeksi. Kun se nyt näyttää toimivan hyvin täältä kotoa käsin, pidän sen. "Se on kyllä hidas", enkeli vähätteli.

Nettiyhteys kotoa sopii hyvin tämän viikonlopun teemaan. Suomi-ikävän torjumiseksi aion nyt antaa itselleni luvan netata viikonlopun sisätiloissa, leväten ja suomalaisia uutisia pitkästä aikaa katsellen, kuunnellen ja lukien. Ja facebook, mese ja skype! Äsken puhuin Suomeen yhden nettipuhelunkin jo, kiitos modeemin! Ja toisekseen, jos olisin nyt Helsingissä, menisin ilman muuta katsomaan Danten Jumalaisen näytelmän. Sitä on kehuttu: 
http://www.skenet.fi/artikkeli/11/10/jumalainen-naytelma 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti