maanantai 14. toukokuuta 2012

Allun kanssa Gibraltarilla


"Todettiin Allun kanssa etta kerranhan tassa vaan nuoria ollaan, joten otettiin Sevillasta auto vuokralle ja pyyhkastiin rannikolle bilettamaan. Alejandro oli sita luokkaa kartanlukija, etta pian oltiin miltei Afrikassa. Siispa otettiin illan tullen hotskusta huone ja mentiin miltei-Afrikan yohon! Aamulla jatketaan Gibraltarille tai jaadaan tanne!"
Tällä Facebook-päivityksellä siis tuli jo tuttuja informoitua melko spontaansta retkestämme äitienpäivän viettoon Andalucian etelärannikolle. Alejandro (ei se TV:stä tuttu, eikä se luokkatoverini vaan eräs kolmas Alejandro) julkesi epäillä osaanko ajaa Espanjassa. Hehhe. Kysyin keitä kuuluja autoilijoita teillä on Fernando Alonson lisäksi? Meillä on Kimi Raikkonen, Mika Hakkinen, Mika Salo JJ Lehto, Keke Rosberg, Tommi Makinen,  Hannu Mikkola, Juha Kankkunen, Timo Makinen, Marcus Gronholm, Markku Alen...suomalaiset ajaa neljassa vuodenajassa, silloinkin kun maassa on metri lunta ja kelit on -25 astetta...loppu hyvin, kaikki hyvin: paasin kuskiksi. En tieda oliko se paras vaihtoehto, silla Allun kartanluku oli aika summittaista:)

Gibraltarin naapurissa, La Linea De La Concepcioinin kaupungiossa, oli aurinkokelit, joten paadyttiin rannalle.
Välimeri. Uituakin tuli. Huomaa espanjalainen puna-keltaisella pyyhkeellään ja suomalainen sinisävyisellä.

Viime kerrasta viisastuneena olin nyt varannut mukaani kertoimella 20 olevaa aurinkovoidetta. Allulla taas oli aceitea, siis öljyä. Allu kertoi, että ei hänen andalucialaisella ihotyypillään pala, mutta öljy tuo tasaisemman rusketuksen. Hmm, niin se kai sitten on. Ja tämä kai oli syy, miksi k¨rvennyttiinn takavuosina belgien kanssa Denia-Javea -risteilyllä, kun onnettomat mentiin levittämään laivan purserin jakamaa aurinkoöljÿá iholle!


Gibraltarilla juutalaispojat pelasivat futista, tietenkin. Ykskaks oltiinkin siis Englannissa, kävellen mentiin rajan yli!
Allu ei puhu sanaakaan  englantia, joten Gibraltarin puolella pääsin tulkiksi. Tuntui hassulta ykskaks olla keskella brittituristeja, brittiaksentin tayttamassa kaupungissa. Paikallisessa pubissa Allu ihastui Englantiin: siellahan sai polttaa  sisalla! Puntien sijaan kelpuuttivat euromme kylla. Tama oli minulle ensi kerta Briteissa - ja Allulle ensi kerta ulkomailla. Alejandron tapaan moni andalucialainen ei ole koskaan kaynyt ulkomailla. Hyva jos nyt Madridissa ja Barcessa ovat kayneet. Gibraltarille mennessasuomalaiselta vaaditaan rajalla passi, espanjalainen selviaa henkilokorrtti D.N.I.:n esittamisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti