sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Jesús Navas

Tunnustan. Minulla on idoleita:

Michael Monroe
Claes Andersson
Jacob Söderman
Veronica Pimenoff
Max Jakobson
Heikki Hector Harma
Ritva Valkama & Pentti Siimes
ja
Jesus Navas

Jesús Navas González on sevillalainen MM-tason futari. Olin Navaksen fani jo ennen Sevillaan tuloakin. Itseasiassa Jesus Navas oli ainoita asioita, joita tiesin Sevillasta ennen tänne lähtöä.

 

Jesus Navas on myös paikallisen futisseura F.C.Sevillan pelaaja ja Espanjan maajoukkuepelaaja vuodesta 2009 alkaen. Aiemminkin Navasille olisi ollut maajoukkuepaikka tyrkyllä, mutta hän ei voinut sitä ottaa vastaan, koska kärsi pahasta koti-ikävästä. Maajoukkuepelit olisivat olleet kovin kaukana kotoa. Lisäksi Jesuksella on lentopelko ja paniikkihäiriö, joten pitkä turnaus ulkomailla oli aiemmin mahdoton ajatus.


Kuten moni muukin sevillalainen, myös koko kaupungin Jesus on etniseltä taustaltaan romani, mustalainen.  Lisää tästä futis-ikonistani löydät täältä: Jesus Navas Wikipediassa.

Navas on siis Sevillassa erittäin rakastettu, varmaankin myös vaatimattoman ja inhimillisen taustansa, sydämellisyytensä ja pienieleisyytensä takia, tavatonta lahjakkuuttaan unohtamatta.

¡¡¡¡¡¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!
Jesus teki maaaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!!!!!!!!!!!!!!!!!
Onnittelemaan rientää toinen sevillalaissyntyinen maajoukkuepelaaja,
Camasin kaupunginosasta kotoisin oleva Sergio Ramos.

Navas on pieni, kuten nämä andalucialaiset tuppaavat olla. 170 cm ja 60kg. Siispä lempinimi Duende on nimi miestä myöten: Keiju.

Espanjan historiallista MM-kultaakin Navas oli ottamassa vuoden 2010 MM-kisoissa Johannesburghissa, Etelä-Afrikassa. Sieltä taltioitui myös seuraava kuva (tämän sivun kuvat: copyright Fifa):
Maajoukkuevalmentaja Vicente del Bosque kutsui Jesuksen maajoukkueeseen mukaan Etelä-Afrikan MM-kisoihin. Silminnähden jännittynyt Jesus sai valmentajalta kesken pelien kahden kesken ohjeita. Ja peli sujui. Jesus Navas loisti kentällä, kaukana kotoa, vieraiden ihmisten keskellä. Espanjasta tuli maailmanmestari kun finaalissa kaatui Hollanti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti