tiistai 29. toukokuuta 2012

Kielikoe

Viime torstai-iltana illallistettiin suomalaistovereideni kanssa Yerba-nimisessä ravintolassa, Macarenan kaupunginosassa. Oli "viimeinen ilta", opiskelutovereideni opintomatka Sevillaan päättyi perjantaina. Nauroimme katketaksemme, tuskin uskoivat meitä suomalaisiksi! Naapuripöydän espanjalaisjoukko oli eläväinen sekin, tarjoilijatkin tuntuivat iloitsevan.

Miellyttävän illan jälkeen nukuin jonkusenkin tunnin ja aamulla pirteänä kuin peipponen ilmoittauduin klo 8.29 (päättyi 8.30) passeineni kielikokeeseen. Kilometrin pituisessa jonossa (passista tuli ottaa tentinvalvojalle kopio) takani seisoi Dylan, joka aloittti heti vilkkaan tutustumisen. Dylan kertoi olevansa kotoisin Estados Unidoksesta (Yhdysvallat), muttei Nueva Yorkista vaan jostain pienemmästä kaupungista. Minä kerroin olevani Finlandian Helsingistä (en esim. Suecian Estocholmosta tai Inglanterran Londresista). Dylan, valkaistuine hampaineen ja jatkuvine hymyineen, sai minutkin hyvälle tuulelle. Jonotuksena aikana Dylan jenkkiläiseen tapaan oli ryhtynyt ystäväkseni ja kun molemmat olimme saaneet passit kopioitua ja oli vielä 10 min aikaa tenttiin, Dylan kysyi "Mikko, mitäs ME nyt teemme?".

Tentti oli vaikea. Neljä eri osiota: tekstinymmärtäminen, tekstintuottaminen, kielioppi ja sanasto, kuullunymmärtäminen. Kahteen ensimmäiseen oli aikaa 90 minuuttia, kahteen jälkimmäiseen 70 min. Välissä oli 30 min tauko. Kaikista osioista tulee sada vähintään 80% oikein, että tentti on läpi.

Tuntumani oli, että rimaa hipoen menen. Pelkään, että joku osioista pomppaa. Tuloksia saa alkaa odottelemaan muutaman viikon kuluttua.

DELE-keilikoe tuottaa onnistuessaan sertifikoidun todistuksen kielitaidosta. Tasoja on kuusi: A1, A2, B1, B2, C1 ja C2. Viimemainittu eli C2 on jo taso, jolla kieltä äidinkielenään puhuva on. A1 on aloittelijan taso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti