torstai 10. toukokuuta 2012

Saunareissu

Kausikortti Santa Justan Sato Sportin kuntoklubille (lue: viisikerroksinen moderni urheilutalo) on ollut kovassa käytössä. Olen joka toinen päivä käynyt uimassa ja saunassa. Sato Sportissa on tarjolla jos jotakin urheilua, mutta fyysispainotteisten koulupäivien jälkeen uinti, poreallas ja sauna ovat riittäneet ja tehneet tehtävänsä.
Meininki kuntoklubilla on jotenkin hykerryttävän hauskaa. Machoilua se ei ole, vaan pikemminkin sellaista etelä-espanjalaisen ja andalucialaisen avointa elämää. Isot kehonrakentajat viilaavat tukkaansa peilin ääressä ja hajusteet, hajusteet...hajusteita on kuin oopperan pukuhuoneessa. Ihmiset ovat hyväntuulisia ja avoimia. Suomalainen jurous puuttuu tyystin, suomalaismiesten peilikammon sijaan täällä viihdytään peilin ääressä yksin, kaksin ja ryhmänä. Tukkaa laittavat caballerot kikattavat kuin pikkutytöt, mutta pukuhuoneesta lähdetään aina tyylikkäinä, leuka pystyssä ja arvokkaasti.

Saunassa alkoivat kyselemään , että mikä minun saunasietoni salaisuus on. Hevosen kokoiset kehonrakentajat alalauteilla katsoivat tarkkana mitä vastaan. Keskilauteiden guapot kyselivät ja minä yksin ylälauteella en osannut oikein vastata mitään. Tapailin sanoja ja yritin selittää, että kaikki Suomessa viihtyvät saunassa kauan, lapsetkin. "LAPSETKIN!", kuului alalauteelta. Huomasin, että liikun vähän vaarallisessa maastossa ja alalauteen kerrostalon kokoiset kehonrakentajat näemmä miettivät suomalaislasten saunansietoa.

Joku tiesi sanoa, että Suomessa on kuulemma joka kaupungissa - ja pienimmässä kyläpahaisessakin -  sauna. Vakuutin, että näin on - ja jopa niinkin on, että jokaisessa talossa on sauna. Kehonrakentajat olivat hiljaa ja muut päivittelivät. "Ei mutta ihan oikeasti, miten sinä voit olla saunassa niin kauan?", joku vielä yritti. Tavoittelin jo vähän huumoria mukaan ja vastasin, että "ehkä se johtuu siitä, että äitini on syntynyt saunassa". "NYT!", kuului alalauteelta jo varoittavasti. Heheh.

* * *
Saunassa on tosiaan lämpömittarin sijasta suomalaisen saunavalmistajan logolla varustettu tiimalasi. Ehkäpä suomalainen saunavalmistaja on tehnyt tuotekehitystä Euroopan kuntoklubimarkkinoille. Tavanomaista on, että spanskit tulevat "löylyyn" sitten yhden tiimalasin ajaksi, ehkä kymmeneksi minuutiksi. Kiuas on kyllä kuuma, mutta siitä puuttuu kivet eikä siihen siis heitetä vettä. Vähän sellaista kuin istuisi mökillä sähkögrillin äärellä. Onneksi ylälauteella sentään on ihan saunalämmintä. On kyllä monesti tehnyt mieli hakea jostain ämpäri vettä ja tullla rojauttamaan se sopivissa erissä kiukaalle, mutta ei taida sähkötyöt olla sitä luokkaa, että ilman sähköiskua selviäisi...jospa kuun lopussa tekisi appelsiinipuun oksista vihdan ja katsoisi miten kehonrakentajilla hymy hyytyy..=D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti