torstai 29. maaliskuuta 2012

¡Encantado, Victor!

Kävi niin, että innostuin ajatuksesta kokeilla osallistua viralliseen kielikokeeseen toukokuun lopulla. DELE-sertifikoitu kielikoe tuottaa onnistuessaan virallisen todistuksen espanjan kielen osaamistasostani. Kielikoulun koordinaattori-open ja ryhmäni open kanssa keskusteltiin, että B1-tason koe olisi se, johon minun nyt ehkä olisi kannattavin ruveta tähtäämään. Käytiin vaihtoehdot läpi: preppauskursseja on kolmenlaista tarjolla, hintoineen päivineen tarkasteltiin asiaa.

Laskeskelin palaverimme jälkeen ihan laskukoneella intuitioni tueksi, että ei minun kannata. Kurssin hinta on suolainen. Entäs tarjolla olevaa yksityisopetusta, silloin tällöin? Yhtä suolainen hinta.

Sen sijaan internetin ihmeellinen maailma on tuottanut kielitandem-ilmoitukseeni liittyen jo aikapäivät myös clases particulares -ilmoituksia. Niissä siis lisensioitu espanjan ope tarjoaa yksityisopetuksen tai pariopetuksen tunteja.  Hinnat ovat suomalaisittain erityisen houkuttelevia.

Aikani asiaa räknättyäni otin yhteyttä Victoriin. Tänään tavattiin 2 oppitunnin merkeissä. Ihastuin Victorin otteeseen heti. Huumorilla, leikkiä laskien, tarkasti lauseitani kuunnellen Victor korjaili preterito imperfectoni käyttöä ja teetti hauskoja tehtäviä. Kahden tunnin uurastuksen jälkeen kitalakea kuivasi ja olin väsynyt. Ensi viikolla taas. Maalina DELE-koe toukokuun lopulla. Victor kertoi opiskelleensa myös Bellas Artesissa, siis kuvataidetta. Tietenkin.  Taiteesta puhuttiinkin paljon.

Kävi ilmi, että Victor onkin itseasiassa saman kielikoulun ope, siis Clickin. Kuten moni muukin, myös Victor tekee viraabelina yksityisopetuksia.

Lisää kuvateksti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti