keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kännykkäsanakirja

Kolmen vuorokauden black out on ohi ja kännykässäni on taas sanakirja espanja-suomi-espanja. Onnistuin jotenkin sössimään viikonloppuna kännykästäni sanakirjasovelluksesta espanjan kokonaan kateisiin. Demoversiota en osannut palauttaa, joten piti netistä ostaa uusi. Latauksen kanssa tuli pulmia, sillä kännykkäliittymäni ei päästä minua kännykällä nettiin. Otin yhteyttä myyjän, Kielikone OY.n asiakaspalveluun, jonka kautta yhtiön atk-tuki antoi hyvät ohjeet ja sain ladattua sanakirjasovelluksen tietokoneen kautta kautta kännykkään.

Palvelu oli sen verran yksilöllistä, että suositeltakoon: http://www.kielikone.fi/fi/ tarjoaa 2 vuoden lisenssejä eri sanakirjoihin. Omani on kattava espanjan suursanakirja, vastaavia löytyy muillakin kielillä. Ennen ostamista kannattaa toki tutkia oman älypuhelimen olemassaoleva tarjonta, monella taitaa olla jokin sanakirjasovellus demoversiona jo valmiiksi puhelimen muistissa. Valikoimissa on myös multisanakirjoja, esim. kaikilla Euroopan kielillä tai esim. 24-kielisiä sanakirjoja.

Kännykkä on aina mukana, joten sanakirja on aika ahkerassa käytössä. Matkailijoillekin voisi olla hyvä apu vaikkapa ravintolassa asiomisen tueksi. Jos ei puhu sanaakaan espanjaa, Sevillassa tarvitsee sanakirjan. Täällä ei esim. kaupoissa tai ravintoloissa puhuta englantia.

Mitäs siinä mahdetaan sanoa...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti