maanantai 26. maaliskuuta 2012

Leirinjohtajan päiväkirjasta

179. leiripäivä, illalla

Leirin vahvuus:1

Ajankohtaista:

1) Viime viikkoina leirillä on laskettu viikkoja: on ollut asiaankuuluvaa leiriväsymystä, mutta myös ajankäytöllistä laskeskelua sen suhteen, mitä pitää ryhtyä tekemään, että ehtii tehdä sen mitä aikoo

2) Leiriväsymykseen leirinjohto pyrki reagoimaan
  • keventämällä hiukan lähiviikkojen ohjelmaa ja
  • viemällä leirin retkille lähimaastoon

Koska leiri on ennätyspitkä, leiriä ei tällä kertaa kiipeilytetä esim. lähimaastoon Tahkon rinteille tai soudeta saareen. Leirin kesto ja pitopaikka huomioiden leirinjohto katsoi asialliseksi viedä leirin Portugalin Albufeiraan ja Italiaan. Suhteessa leirin kestoon (noin 270 vrk) Pohjois-Italian Rimini ja Bologna sekä Etelä-Portugalin Albufeira ovat lähimaastoa, saman Välimeren rannalla - jaa Albufeira naapuri-Atlantin rannalla, mutta Iberian niemimaalla sekin.

Leiri siirtyy Albufeiraan pääsiäisviikon alussa ja Italiaan mennäänkin sitten kokonaiseksi viikoksi huhtikuun lopussa. Italian Riminille leirin kanssa saapuu myös neljä italialaista vanhaa tuttua. Tästä myöhemmin lisää.

3) Turvallisuussuunnitelmaan tehtiin lisäys koskien fyysistä turvallisuutta: kuten tähänkin saakka, leirinjohto on kantanut lompakossaan lähettävän oppilaitoksen vakuutuskirjan kopioita, jonka kanssa sitten voi käydä laastaroittamssa sormensa millä tahansa yksityisellä lääkäriasemalla.  Tämän lisäksi tiedotetaan kotimaahan, että mikäli joskus tarvitsisi englanninkielen taitoista sevillalaista apua, Facebookin kaverilistalta löytyy mm. teneriffansevillalainen Sergio ja meksikonsevillalainen Ricardo. Molemmat puhuvat englantia ja espanjaa kotikielinään ja ovat paikallisen oppilaitoksemme aikuisopiskelijoita. Paikallinen KV-koordinaattori kommunikoi englanniksi vähemmän.

4)  Leiri- ja retkivarusteet.
- 25v vanha makuupussi on tullut tiensä päätökseen ja jää Espanjaan
- hankitaan taittopyörä kotiin tuliaisiksi

Tommy Tabermannin runokortti toi terveiset Uudestakylästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti