sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kesä on täällä!

No nyt tänne tuli sitten kesä.

Päivälämpötilat ovat:
- vuorokauden korkein 20 astetta
- vuorokauden matalin 8 astetta


Lauantaina 3.3.2012 Sevillan jokivarressa otetiin jo aurinkoa ilman paitaa. Onnea syntymäpäiväänsä viettäville! 
Käytiin Pablon kanssa syömässä ja viettämässä kesäpäivää jokivarressa. Rion rantamat täyttyivät ihmisistä, jotka tulivat aurinkoon lekottelelmaan. Pablo kertoi jo suunnitelleensa elokuussa alkavaa Erasmus-vuottaan Lahdessa. Aikoo opiskella elokuusta joulukuuhun ja sen jälkeen olisi työtä vailla. "Mitä vaan, siivousta tai muuta", Pablo sanoi ja jatkoi, että suunnittelee jatkavansa opintoja Suomessa sitten kun on saanut suomen kieltä paremmin haltuunsa.
"Opintoni päättyvät joulukuussa, jolloin valmistun. Sitten tahtoisin koko kevään tehdä töitä Suomessa ja jos mahdollista, seuraavana syksynä opiskella taas. Espanjan tilanne on niin huono, että ei täällä ole tällä hetkellä mitään. Joka neljäs on työttömänä. Lama kestää monta vuotta. Olen mieluummin sen ajan ulkomailla töissä ja opiskelemassa, kartuttamassa kokemuksia."

Rantaraitin kahvilat täyttyivät

Pablo on analysoinut hyvin andalucialaisten taloudenpitoa. Toisin kuin Kataloniassa, täällä ei oikein ole osattu talousasioita. On korruptioita ja tehottomuutta. Kiinteistöt Aurinkorannikolta ovat valuneet saksalaisten ja brittien omistukseen. On ainutkertainen Aurinkorannikko ja  ainutkertainen Euroopan historianhavina (Gordoba, Granada, Sevilla) mutta niitä ei osata hyödyntää. Harva on käynyt omaa kaupunkiaan kauempana ja sitä harvempi ulkomailla. Raja Marokkoon vuotaa kuin seula. Joku oli arvioinut, että Euroopan marijuanasta suuri osa tulee Marokosta Andaluciaan ja täältä sitten eteenpäin. Andalucialaisten suhtautumista marijuanaan Pablo kuvaili "aika katoliseksi": toinen käsi tekee syntiä ja toinen käsi Ave Marioita.

Pablo opasti myös loistavia vinkkejä Andalucian tutustumiskierrosta ajatellen: Cadiz, kansallispuisto Jaenin ja Cadizin välissä, Los pueblos blancos, Gordoba, Granada. Huhtikuu on kuulemma paras kuukausi vierailla Sevillassa. Silloin saattaa sataa, mutta päivälämpötilat aurinkopäivinä kipuavat myös jo 25 asteeseen. Sevillan tuotemerkki, appelsiinipuut, kukkivat ja koko kaupunki tuoksuu appelsiinipuille. Santa Semana, pääsiisviikko, täyttää koko Sevillan ääriään myöten. Väkeä on niin paljon, että kaduilla ei pääse eteenpäin. Yksityiset ihmiset vuokraavat huoneitaan turisteille, sillä kaikki hotellit on aikoja sitten loppuunmyyty. Ristisaattojen varsilla asuvat vuokraavat myös parveikkeitaan päivävuokralla. Pablo totesi, että "sinähän asut ristisaaton varrella. Vuokraa parvekkeesi ja lähde Portugaliin rannoille."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti